Главная | Поиск | Войти | Зарегистрироваться | Контакты | Реклама
Привет, Гость. |

Украинский Бизнес Форум


Дек 14 2018 (9:23)

Вопросы начинающих История моего бизнеса Поделись ошибками и успехами
Форумы о бизнесе \ Предпринимательская деятельность \ Обмен опытом \ Вопросы начинающих \ Вино на разлив (Author: оксана)
Модератор: RAVEman
Ответить
Создать тему

Вино на разлив



оксана
Новенький
Private Message  Email 
Вино на разлив    (Июл 11 2010 18:12   |  #8192) Цитировать

Коллеги, подскажите пожалуйста, слышал что на этой неделе принят закон, которым предоставлено торговать вином на розлив без получения лицензии, если кто нибудь что то слышал, поделитесь инфой по реквизитам закона.

Да и вообще информацией о правилах и лецензиях на открытие Именно вина на разлив.

Спасибо.



Реклама партнеров
Реклама

vsalyi
Poster
Private Message  Email 
Re: Вино на разлив    (Июл 11 2010 20:39   |  #8196) Цитировать

Так вроде ж только на пиво не нужна была лицензия. А на весь алкоголь всегда нужно было в налоговой брать лицензию. Все время так думал.



zeedorff
Poster
Private Message  Email 
Re: Вино на разлив    (Июл 12 2010 10:26   |  #8204) Цитировать
изменений, вступивший в силу,  в  следующий документ пока что  НЕТ :
 
  
ЗАТВЕРДЖЕНО постановою Кабінету Міністрів України від 30 липня 1996 р. N 854 

ПРАВИЛА роздрібної торгівлі алкогольними напоями 





zeedorff
Poster
Private Message  Email 
Re: Re: Вино на разлив    (Июл 12 2010 10:32   |  #8205) Цитировать
изменений, вступивший в силу,  в  следующий документ пока что  НЕТ :
 
  
ЗАТВЕРДЖЕНО постановою Кабінету Міністрів України від 30 липня 1996 р. N 854 

ПРАВИЛА роздрібної торгівлі алкогольними напоями 



цитата з цих правил:

22. Продаж алкогольних напоїв на розлив для споживання на місці здійснюється тільки підприємствами громадського харчування та спеціалізованими відділами підприємств, що мають статус підприємств громадського харчування, підприємств з універсальним асортиментом товарів. 


Продаж на розлив вин виноградних натуральних сухих з тари (посуду) місткістю від 50 до 600 л, виготовленої з матеріалів, дозволених для контакту з алкогольними напоями, може здійснюватися підприємствами громадського харчування, якщо в ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями про це є відповідний запис органу, що видав таку ліцензію. 

Продаж вин сухих із доданням спирту (виноматеріалів оброблених) виноградних власного виробництва ординарних та марочних на розлив з тари (посуду) місткістю від 50 до 600 л, виготовленої з матеріалів, дозволених для контакту з алкогольними напоями, здійснюється підприємствам первинного та змішаного виноробства виключно за місцем їх розташування у межах адміністративно-територіальних одиниць (міст, селищ, сіл), якщо в ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями про це є відповідний запис органу, що видав таку ліцензію. Річні обсяги продажу вин (виноматеріалів оброблених) на розлив такими підприємствами не можуть перевищувати 20 відсотків річного обсягу вироблених виноматеріалів. 

Забороняється торгівля алкогольними напоями на розлив у підприємствах громадського харчування за відсутності належних санітарно-гігієнічних умов та обладнання (забезпеченість проточною питною водою, посудом, мірними місткостями, одноразовим посудом тощо, наявність умов для миття посуду) та інших вимог, передбачених законодавством. 

Забороняється під час продажу алкогольних напоїв на розлив для споживання на місці мити посуд у тазах, відрах тощо. 

Перед використанням посуд необхідно промивати чистою проточною водою чи за допомогою спеціальних пристроїв. 

Посуд для відпуску алкогольних напоїв, мірні ємкості, інший інвентар, торгівельно-технологічне обладнання повинні утримуватися в чистоті відповідно до санітарних правил, затверджених в установленому порядку. 

Забороняється повторне використання одноразового посуду. 

23. Забороняється під час продажу алкогольних напоїв на розлив у підприємствах громадського харчування змішувати напої різних видів і марок, крім виготовлення коктейлів. Технологічні, калькуляційні картки на коктейлі погоджуються із санітарно-епідеміологічною службою, затверджуються керівником підприємства, бухгалтером та скріплюються печаткою. 




Guest
Poster
Private Message  Email 
Re: Вино на разлив    (Мар 24 2013 18:17   |  #22729) Цитировать
Щодо роздрібної торгівлі столовим винами Закон N 481 є спеціальним законом, який регулює відносини у сфері виробництва, експорту, імпорту, оптової і роздрібної торгівлі спиртом етиловим, коньячним і плодовим, спиртом етиловим ректифікованим виноградним, спиртом етиловим ректифікованим плодовим, спиртом-сирцем виноградним, спиртом-сирцем плодовим, алкогольними напоями та тютюновими виробами, забезпечення їх високої якості та захисту здоров'я громадян, а також посилення боротьби з незаконним виробництвом та обігом алкогольних напоїв і тютюнових виробів на території України. Згідно абзацу 2 преамбули дія цього Закону не поширюється на роздрібну торгівлю винами столовими, виробництво і торгівлю пивом, окрім випадків, передбачених цим Законом, а також на виробництво вин виноградних і плодово-ягідних, наливок і настоянок, виготовлених громадянами в домашніх умовах для власного споживання. Відповідно до частини 11 статті 15 Закону N 481 роздрібна торгівля алкогольними напоями (крім столових вин) або тютюновими виробами може здійснюватися суб'єктами господарювання всіх форм власності, у тому числі їх виробниками, за наявності у них ліцензій. Тобто, норми зазначеної статті містять застереження щодо можливості здійснення суб'єктами господарювання роздрібної торгівлі винами столовими без придбання ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями. Статтею 1 Закону України від 16 червня 2005 року N 2662-IV «Про виноград та виноградне вино» (із змінами та доповненнями) визначено, що вино - алкогольний напій, вироблений з винограду, міцність якого набувається внаслідок спиртового бродіння роздушених ягід або свіжовичавленого соку, а в разі виготовлення вин кріплених - підвищується шляхом додавання спирту етилового. Міцність вин може становити від 9 до 20 відсотків об'ємних одиниць. Органолептичні якості вина повинні відповідати природному складу винограду або відтворювати особливості, набуті внаслідок купажу чи спеціальної технологічної обробки виноматеріалів (п. 12 ст. 1). Вино столове - вино, виготовлене шляхом повного чи неповного збродження сусла. Залежно від вмісту цукру, столове вино поділяється на сухе, напівсухе, напівсолодке (п. 28 ст. 1). Враховуючи викладене, суб'єкти господарювання для здійснення роздрібної торгівлі столовими винами не повинні придбавати ліцензію на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями.


« Предыдущая тема  | Следующая тема »
Ответить
Создать тему

Новые сообщения форума:

Коммерческие предложения Новинка! (Добавить свое предложение):


Форумы о бизнесе \ Предпринимательская деятельность \ Обмен опытом \ Вопросы начинающих \ Вино на разлив (Author: оксана)